Neem contact op via Whats App
Skip to content

De vraag wat uw woning waard is, kan op verschillende momenten in  van belang zijn. Met welk doel u uw woning in Rotterdam ook wilt laten taxeren, Waterstad Taxaties & Advies helpt u met een snelle en vakkundige taxatie die geschikt is voor alle geldverstrekkers in Nederland. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het taxeren van verhuurde woningen en woningcomplexen. Wij zijn geselecteerd om taxaties uit te voeren voor o.a. de Rabobank, RNHB, NIBC, Domivest en solidbriq.

Uw woning NWWI gevalideerd laten taxeren

De taxatie van een woning kan voor verschillende doeleinden plaatsvinden. U dient bijvoorbeeld te weten wat een woning waard is, wanneer u een woning wilt kopen. Voor het afsluiten, oversluiten of verhogen van een hypotheek vraagt uw hypotheekverstrekker namelijk altijd om een taxatierapport. Maar ook wanneer u uw woning wilt verzekeren heeft u een taxatierapport nodig. Of misschien is de taxatie van uw huis in Rotterdam nodig voor de boedelverdeling bij een scheiding, of wanneer u de vraagprijs voor uw woning wilt bepalen bij verkoop.

De redenen om uw woning te laten taxeren, kunnen dus uiteenlopen. Onze werkwijze en de betrouwbaarheid van onze NWWI gevalideerde woningtaxatie echter niet.

Geef direct opdracht!

Woningtaxatie in Rotterdam: onze werkwijze

Wanneer u uw woning door de gecertificeerde taxateur van Waterstad Taxaties & Advies laat taxeren, bent u verzekerd van een woningtaxatie die iedere geldverstrekker in Nederland accepteert. Onze bij NRVT geregistreerde taxateur beschikt over de nodige bouwkundige en juridische kennis die vereist is voor de taxatie van uw woning in Rotterdam.
Zodra de taxatie van uw woning gereed is, ontvangt u van ons een uitgebreid taxatierapport dat door het NWWI gevalideerd is. Uiteraard lichten wij dit taxatierapport en de bevindingen van onze taxateur graag aan u toe. Daarbij krijgt u uitgebreid de kans om vragen te stellen, want wij willen dat u begrijpt hoe wij tot de conclusies in de woningtaxatie van uw woning in Rotterdam gekomen zijn.

Wat vindt u in het taxatierapport van uw woning?

Tijdens de inspectie en taxatie van de woning brengt de taxateur van Waterstad Makelaars & Taxateurs onder andere de volgende aspecten in kaart:

  1. De oppervlakte van de woning
  2. De staat van onderhoud
  3. De staat van de constructie en de daarbij gebruikte materialen
  4. De mate waarin de woning geïsoleerd is
  5. Eventuele rechten en plichten die op de grond rusten
  6. Ligging van de woning en andere omgevingsfactoren
  7. Bestemmingsplannen van de gemeente
  8. Prijsontwikkelingen van vergelijkbare woningen in de regio

In het taxatierapport omschrijft onze taxateur de woning uitgebreid en neemt hij in het rapport ook een uitgebreide opnamestaat op waarin ieder aspect van de woning wordt beschreven. Referentieobjecten in uw regio vormen hiervoor een onderbouwing.

Daarnaast bevat het taxatierapport altijd foto’s van de woning. Ook deze dienen ter ondersteuning en onderbouwing van de bevindingen van de taxateur. Zo vindt u in het taxatierapport foto’s van het vooraanzicht, de achtergevel, het straatbeeld en de tuin van de woning. Ook binnenshuis worden er foto’s gemaakt van bijvoorbeeld de badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamers, toilet, bergingen, de technische ruimte en de meterkast.
Zijn er aspecten van de woning die onze taxateur als matig of slecht beoordeelt, dan zal de taxateur deze situaties ook altijd in beeld brengen. De foto’s worden gemaakt tijdens de taxatie van de woning.

Altijd een betrouwbare taxatie

Bij Waterstad Makelaars & Taxateurs bent u verzekerd van een betrouwbare taxatie van uw woning. Wij zijn namelijk geregistreerd bij het Nederlands Register voor Taxateurs (NRVT) en onze taxatierapporten zijn getoetst en goedgekeurd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

Dat betekent dat onze woningtaxaties in Rotterdam voldoen aan alle eisen die dit onafhankelijke validatie-instituut stelt. Waterstad Makelaars & Taxateurs is daarnaast TMI gecertificeerd voor het uitvoeren van bedrijfstaxaties.

Werkgebied

Waterstad Makelaars & Taxateurs taxeert woningen in een straal van maximaal 20 kilometer rondom Rotterdam. Wilt u zeker weten dat wij ook de taxatie van uw woning kunnen verrichten? Neem dan vooraf vrijblijvend contact met ons op. 

Neem contact op

    Back To Top